Toiminnot

26 vuotta naimisissa ja aina se vain avioliitto paranee, kuin viini vanhetessaan

26 vuotta naimisissa ja aina se vain avioliitto paranee, kuin viini vanhetessaan
 
7.7.1990 menin naimisiin ensimmäisen kerran, nyt on saman naisen kanssa tullut oltua naimisissa 26 vuotta, lähes 30 vuotta yhdessä.
 
Lähimmistä ystävistä myös useimmat ovat pitkissä parisuhteissa, osa on ollut meitäkin kauemmin.
 
Mikä on pitkän avioliiton salaisuus? Se on toisen ihmisen äärimmäinen kunnioittaminen, silloinkin kun se on äärimmäisen vaikeaa omien olojen vuoksi.
 
Lihan vuoksi rakastaminen haalistuu tutkimusten mukaan noin kolmessa vuodessa, eli jos sitä kaipaa, niin kumppania pitäisi vaihtaa viimeistään kolmen vuoden välein, samaan aikaan uuden auton kanssa.
 
Pitkissä parisuhteissa on selvää, että aviokumppanista tulee myös paras ystävä, kuten suuri viisaus sanoo: Se kenen kanssa sinulla on suurimmat salaisuudet, sen kanssa sinulla on läheisin suhde. Niin se vain elämässä menee.
 
Uskottomuus on parisuhteelle yllättävän haavoittava juttu. Yhteen uskottomuuteen voi päättyä niin paljon. Mutta parempi katsoa kuin katua. Rovasti, perheterapeutti Matti Kurosella, joka hoiti 30 vuotta parisuhteen ongelmia, tapasi sanoa, että ruokahalu hankitaan maailmalla ja kotiin mennään syömään. Loistava ohje arkielämän flirttiin!
 
7.7.2016 Lappeenrannassa