Toiminnot

Kannabispolitiikkaa ennen tieteellistä näyttöä - Monet Yhdysvaltain osavaltioista hyväksyvät kannabistuotteiden (thc:sta cbd:hen) käytön tauteihin, joihin niiden tehosta ei ole mitään näyttö

Kannabispolitiikkaa ennen tieteellistä näyttöä 
-       Monet Yhdysvaltain osavaltioista hyväksyvät kannabistuotteiden (thc:sta cbd:hen) käytön tauteihin, joihin niiden tehosta ei ole mitään näyttöä. 
 
Kevin Hill, lääkäri ja päihdepsykiatrisen yksikön johtaja puhui kannabiksen laillistamiseen liittyvistä asioista American Academy of Addiction Psychiatry- yhdistyksen 30.vuosipäivillä vuosi sitten joulukuussa 2019.
 
Hän ihmetteli miksi moniin tauteihin ja sairauksiin, joihin kannabistuotteilla ei ole mitään näyttöä, osavaltioiden lait sallivat niitä käytettävän.
 
Näyttöä on vain muutaman sairauden hoitoon: krooniseen kipuun, neuropaattiseen kipuun, kemoterapian aiheuttamaan pahoinvointiin ja oksenteluun ja MS-taudin spastisuuteen. Näyttöä ei ole: syöpään, glaukoomaan, AISiin, C-hepatiittiin, ALS:ään, Chronin tautiin, Parkinsonin tautiin eikä MS tautiin yleisesti. 
 
Kannabistuotteita käytetään vain 10 % sairauksien hoitoon, muu on päihdekäyttöä.
 
Hill toteaakin että kovaäänisimmillä kannabiksen laillistamisesta puhujilla on poliittinen ja taloudellinen ketunhäntä kainalossa ( voisi kai lisätä päihteidenkäytön laillistaminen):
 
” “The loudest voices in this debate [over legalization] are often people who have political and financial skin in the game. That makes it difficult for patients to understand the risks and makes it difficult for us to help them understand,” Hill said. “The trends of [increasing] use are ominous when the perception of risk is not clear. We can provide a service to patients and colleagues by being informed and thoughtful on the topic of medical cannabis and CBD.” 
 
 
Published Online:4 Feb 2020https://doi.org/10.1176/appi.pn.2020.1b15
 
Lappeenrannassa 28.11.2020