Toiminnot

Kielteisyyden kierre parisuhteessa - parisuhteen ongelmista varoittavat merkit

Kielteisyyden kierre parisuhteessa – parisuhteen ongelmista varoittavat merkit
 
Neljän parisuhteen apokalyptisen ratsastajan – kritisoinnin, halveksunnan, puolustuksellisuuden ja puhumattomuuden – tuhoavuus parisuhteelle on siinä, että ne lakkauttavat kumppanien välisen keskustelun.

Ne luovat jatkuvan epäsovun ja kielteisyyden kierteen, joka on vaikea rikkoa ellei ymmärrä, mitä on tapahtumassa. Molemminpuolinen psykologinen kaltoinkohtelu tekee vaikeaksi kuunnella tarkoituksellisesti kumppanin näkökulmaa asiassa.

Yhdessä pysyvät parit ovat oppineet ns. korjaavia toimia, joilla he estävät neljän apokalyptisen ratsastajan toimet. Ne eivät ole välttämättä ´kulta pieni´ - tyyppisiä, vaan voivat olla hyvinkin suoria, jopa vasten naamaa olevia huutoja toisia kohti, jos ne vain edistävät ongelmatilanteen ratkaisuja. Eri pareilla on erilaisia yhtä tehokkaita tapoja korjata neljän ratsumiehen aiheuttamia ongelmia, eikä vain yhdenlaisia patenttiratkaisuja ole kaikille pareille.

Tasaiset parit, räiskyvät parit ja ristiriitoja välttävät parit korjaavat eri tavoilla kritisoinnin, halveksunnan, puolustuksellisuuden ja puhumattomuuden aiheuttamia ongelmia parisuhteissaan.
 
Olen lisännyt kaavakkeisiin kyselyn siitä, onko parisuhteen ensimmäinen apokalyptinen ratsastaja tullut parisuhteeseenne - oletko sinä, kumppanisi tai te molemmat arvostelijoita ja kritisoijia parisuhteessasi. 

Olen lisännyt nyt toisen parisuhteen loppumista tai parisuhteen laddun heikkenemistä ennustavan kyselyn Julkaisut- kaavakkeet- osioon. Kyselyn siitä, että kunnioitatko vai halveksitko kumppaniasi. Jos halveksit, niin sillä on väistämättä vaikutuksia parisuhteeseesi. Joskus tyytymättömyyttään parisuhteeseen ajautuu huomaamattaan halveksimaan kumppaniian ja ihmettelee miksi en ole onnellinen parisuhteessani.
 
6.3.14 Lappeenrannassa