Toiminnot

Kiihottaminen kansanryhmää vastaan - tapaus Päivi Räsänen

Tämän päivän uutiset kestävät kolme minuuttia. Uutisenlukija lukee lähinnä otsikkoja. Syntyy tunne, että on ajanhermolla. Paikallislehdessä on muutama juttu, ilman mainoksia ja ilmoituksia se olisi varmaan muutaman sivun mittainen. Kaikki eri mediat lukevat vielä samoja otsikoita. En jaksa enää kuunnella otsikkojen lukemista, koska siitä ei minulle mitään hyötyä. 

Uutinen sana tulee uudesta viljasta tehdystä puurosta, joka on ajatuksena herkullinen, mutta nykynautinto on siitä kaukana. Aikanaan luetun Miettisen Uutisoppikirjan ohjeet uutisista ovat supistuneet otsikkoon. Kaikki muu on jätetty pois.Kaikki mikä ei mahtunut, piti jättää pois. 

Yksi viime aikoina affekteja herättävistä uutisista on koskenut Päivi Räsäsen kirjoitusta, jonka joku on tulkinnut kiihotukseksi kansanryhmää kohtaan.
Päätin siis perehtyä asiaan, mistä siinä on kyse. Luin sen kiistanalaisen kirjoituksen: PÄIVI RÄSÄSEN KIRJOITUS: MIEHEKSI JA NAISEKSI HÄN HEIDÄT LOI https://lnkd.in/d9-RrcQ. Kirjoitus on melko pitkä ja ymmärrän, että twitterikirjoituspituuteen tottuneet eivät jaksa lukea sitä loppuun.Toiset eivät jaksa lukea sitä sen vuoksi, kun sen referenssit ovat Raamatusta. Silti yllättävän moni tuntuu tietävän, mitä Päivi Räsänen tarkoittaa kirjoituksessaan.

Itse kirjoituksessa kristitty lääkäri ilmoittaa mitä mieltä hän kyseisestä asiasta on. Kirjoitus ei ole mitenkään provosoiva. Jopa yllättävän asiallisesti Raamatun näkökulmasta kirjoitettu.

Ja tuo on muka nykypäivänä kiihottamista kansanryhmää kohtaan? Ei voi olla totta. Joka päivä televisiosta tulee samanlaista ja pahempaa”näkökulman ottamista”, jopa uutislähetyksissä, jos niin haluaa samalla asioita "ymmärtää". Psykiatrina voisi tietysti pohtia toisenlaisiakin tulkintoja, mitä motiiveja voisi olla koko asian esille ottamisella ja rikosilmoituksen tekemisellä on. Luulisi polisilla olevan tärkeämpääkin tekemistä.

Tragikoomisinta asiassa on se, että asiasta hiippakuntadekaani joutuu poliisikuulusteluun siitä että levittää Jumalan sanaa. https://www.lhpk.fi/hiippakuntadekaani-poliisikuulusteluun/?fbclid=IwAR0keoU4ulATQFFZ5kJXh9AUmrD7CilZcwDoYR0gnSOHP7yuLOwEniDgS8w

O mores, o tempores !

5.2.2020 Lappeenrannassa