Toiminnot

Kuinka paljon ihmisen tulee saada eläkettä työstään?

Onko kansanedustajan työ tosiaan niin tuottavaa?
 
Monille on tipahtanut postiluukusta lappu, joka kertoo kuinka paljon eläkettä kukin keski-ikäinen tulee saamaan.
 
Samaan aikaan käy miettimään sitä, että kansanedustajat saavat kahden kauden ( siis 8 vuoden edustamisen jälkeen, ei ole edes juridisesti työpaikka) 3000-5000 euron eläkkeen. 
 
Kun puhutaan eteläeurooppalaisten epärehellisyydestä, niin voisi ehkä puhua myös eduskunnan kansanedustajien ahneudesta eläkkeiden määrässä. Kuka tietää, kuinka paljon esimerkiksi yrittäjä joutuu maksamaan eläketurvaa, jotta saa 5000 euron eläkkeen? 
 
Varmaan tämä asia ei nouse eduskunnan agendalle, mutta onko tosiaan eduskunnan kansanedustajien työ niin tuottoisaa kansallemme, että heille kannattaa maksaa järjettömäntuntuisia eläkkeitä tavallisiin palkansaajiin verrattuna?
Tuottavatko kansanedustajien työ niin paljon kansalle hyötyä, että heille kannattaa maksaa nykyisiä palkka- ja eläke-etuja?
 
 Itse he ovat ansionsa itselleen säätäneet, mutta onko tämä oikeudenmukaista? Monet pienipalkkaiset ja tunnolliset työntekijät saavat eläkettä ehkä 700 euroa tehtyään lähes 40 vuotta töitä ja he ovat varmasti tehneet aidosti kansalle hyötyä.
 
Miten arvokasta kunkin tekemä työ on, mitä siitä pitää maksaa ja millaista eläkettä kunkin tulisi saada? Kansanedustajat eivät ole mielestäni eläkkeitään ansainneet.
 
1.9.2012 Lappeenranta.