Toiminnot

Lappeenrantaan tarvitaan kevyen liikenteen väylä yliopistolta Tyysterniemeen

Lappeenrantaan tarvitaan kevyen liikenteen väylä yliopistolta Tyysterniemeen rantoja myöten
 
Kaupunginvaltuustossa (2000–2004) ollessani ehdotin, että rakennetaan kevyen liikenteen väylä, joka alkaa yliopistolta Sammonlahdessa ja kulkee rantoja myöten Tyysterniemeen saakka. Tyysterniemestä voi jatkaa aina Taipalsaarelle ja vaikka Saimaan ympäri.

Maratonjuoksureittinä se olisi todennäköisesti Suomen komein.

Julkisissa puheissa puhutaan paljon siitä, että resursseja pitäisi suunnata korjaavasta hoidosta ehkäisevään suuntaan.

Jos kyseinen kevyen liikenteen väylä rakennettaisiin, jos vielä asfaltoitaisiin, niin sitä voisivat käyttää koirien ulkoiluttajat, lenkkeilijät, rullaluistelijat, pyöräilijät ja vaikka vain vuodenaikojen mukaan Saimaata ihailemaan tulevat ihmiset.

Säännöllinen liikunta ja ulkoilu ovat ennaltaehkäiseviä monelle kansanterveystaudille.

Kyseinen reitti on ainakin jollakin pöydällä suunnitelmissa...

21.8.11

Reitin tulisi ehdottomasti kulkea myös nykyisen leirintäalueen rannasta, tuli paikalle vaikka minkälaista kylpylärakennelmaa, koska ranta tulisi kuulua kaikkien kaupunkilaisten veronmaksajien käyttöön, eikä vain jollekin kylpyläkansalle. Kyseinen kylpylä mahtuisi hyvin luontoreitin kanssa olemaan samassa rannassa.

Pintaa ei aiota asfastoida, mikä on ehkä hyvä asia, ehkä huono asia. Rantojen kunnostaminen on erinomainen asia. Toivotaan että suunnitelmat, joista paikallislehtikin kirjoitti, toteutuisi mahdollisimman pian, sillä kyseinen rantareitti tulisi hyvin erilaisten ihmisten käyttöön.

Olisi hienoa kun ihmiset voisivat nähdä Saimaan hienot luonnonmuutokset kävely- ja juoksulenkeillään eri vuodenaikoina.

Katso kuvasarja, minkälaisesta reitistä olisi kysymys.