Toiminnot

Voi aikoja, voi tapoja!

Kyllä Helsingin seudulle tarvitaan yleishyödyllinen rakennusfirma

Asuntojen hinnat ovat karanneet käsistä pääkaupunkiseudulla. HS 10.9.12 käsittelee pääkirjoituksessaan asiaa – mitkä ovat rakentamisen ongelmia.

Olen samaa mieltä asuntoministeri Kiurun ja Osmo Soinivaaran kanssa, että tarvitaan kunnallinen rakennusyhtiö, joka rakentaa halpoja ja keskihintaisia asuntoja pääkaupunkiseudulle, ja kenties muuallekin maahan. Nyt tarvitaan markkinahäirikkö asuntorakentamiseen.

Lisäksi yritysten verotuskikkailulle tulisi tehdä jotain. Tilinpäätöksissä, voisi lakimuutoksella vaatia ilmoittamaan, kuinka paljon tuloksesta jää verotuloja Suomeen. Se toisi yrityksille tietyn brändin.

Nyt tarvittaisiin suomalainen osuuskunta myös lääkäriasemayrityksiin, jotta mahdollisimman paljon verotuloja voisi jäädä Suomeen. On törkeätä, että sekä Mehiläinen että Terveystalo tulouttavat voittonsa ulkomaille veroparatiiseihin.

Kuten Suomen Kuvalehti ja muut mediat ovat kertoneet, jos verotus todella toimisi Etelä-Euroopassa, meillä ei olisi mitään eurokriisiä. Jos verotus toimisi koko maailmassa, meidän ei todennäköisesti olisi köyhyyttäkään niin paljon. Korruption ketju täytyy katkaista jo alkupäässä. Huumeidenmyyntiketjussakin ainut jota ei voi korvata on käyttäjä, kaikki muut voidaan korvata.

Nyt olisi suomalaisen kuluttajaliikkeen näytönpaikka. Amerikassa on kuluttajien vahva lehti, jolla on oikeasti valtaa vaikuttaa kulutuspäätöksiin. Aitosuomalaiselle rehellisyydelle olisi nyt tilaus. Aluksi se voisi tuntua tyhmyydeltä, mutta pitkässä juoksussa viisaudelta. Useimmille suomalaisille on oikeudenmukaisuus edelleen arvo.

On ihmeellistä että Helsingin Sanomat näyttävästi uutisoi Hollannin vaaleja kannabismyönteisesti, vaikka juuri on tullut erittäin kova uusiseelantilainen seurantatutkimus, että kannabis on oikeasti vaarallista myös ihmisillä. Luultavasti kannabista käyttävät toimittajat, tai muuten vaan lahjattomat toimittajat,  kirjoittavat kannabismyönteisiä juttuja, vaikka tieteellinen näyttö koko ajan kertoo ettei kannabis ole hyvä juttu.

Voi aikoja, voi tapoja!

10.9.12 Lappeenranta